Calders

Calders
  • MIDA DEL TEXT + = -

16:39  |  17/02/2019

Data i hora oficial

El temps

Moianès

TERRITORI SERÈ

 

El Lluçanès, el Cabrerès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura i el Moianès han iniciat el projecte “Territoris Serens”. La seva filosofia és semblant al moviment de les anomenades “slow cities”, però adaptat al nostre territori, i que consisteix, entre d’altres coses a adaptar l’urbanisme local al servei de les persones, a promoure els valors de l’educació, a potenciar les qualitats positives del nostre territori, a consumir productes agroalimentaris propis per millorar la sostenibilitat mediambiental, etc.

Aquests quatre àmbits territorials treballen per fer realitat, doncs, la dinamització d’una proposta que vol centrar el seu model de desenvolupament en el propi territori, en unes línies de treball centrals que giren a l’entorn de tres plans: Territori i entorn, Treball i economia i Cicle de vida i atenció a les persones.

Aquest projecte ha sorgit de la necessitat de reflexionar sobre quines característiques ha de tenir la innovació en territoris rurals com els esmentats, que tenen serioses limitacions i desavantatges respecte a d’altres més ben comunicats i amb més serveis. Al mateix temps però, aquestes zones duen a terme una gran diversitat d’iniciatives de petit format però que globalment tenen una gran importància socioecomòmica, com ara els serveis, l’hosteleria, el comerç local, la producció semi artesanal d’aliments i d’altres productes, el turisme rural, els petits tallers, la indústria local, etc.

El Moianès durà l’eslògan de “Moianès territori serè”. Des dels ajuntaments es vol seguir aquesta “carta de valors” en les iniciatives que vagin sorgint, tenint en compte el propi tarannà de cada municipi.

 

Butlletí digital

Vols rebre els titulars, l’agenda d’activitats i els anuncis oficials a la teva bústia de correu? Apunta-t’hi!

DONAR-SE D'ALTA